Forord

Hermed foreligger Grønlands Statistiks årsberetning for 2017. Årsberetningen beskriver Grønlands Statistiks opgaver, herunder organisationens lovgrundlag og ledelsesforhold. Derudover indeholder beretningen en gennemgang af året i Grønlands Statistik med en oversigt over statistikproduktionen i 2017 samt virksomhedens økonomiske og menneskelige ressourcer. I lighed med 2016 er der i årsberetningen 2017 fokus på brugen af Grønlands Statistiks hjemmeside.

 

I tilknytning til årsberetningen udgives en opdatering af det rullende virksomhedsprogram som bestyrelsen opdaterer hvert år.

 

2017 var præget af en væsentlig større personaleudskiftning end tidligere år. Der har i 2017 derfor primært været fokus på at fastholde de seneste års stigning i antallet af udgivelser, mens der har været mindre fokus på udvidelse af statistikker og nye statistikområder.

 

Afgørende for en positiv udvikling i de kommende år er, at det nuværende personale kan fastholdes og udfordringerne med fortsat at rekruttere kvalificerede medarbejdere kan løses. Desuden er det væsentligt, at de administrative registreringer i de offentlige IT-systemer forbedres, idet disse registreringer er de væsentligste kilder til Grønlands Statistiks udgivelser.

 

 

Vøgg Løwe Nielsen

Formand for bestyrelsen